Skip to main content

    Savjeti kako učiniti život boljim bez pesticida!!!

    Naša Vina Ma&Pa su nastala upotrebom UV-C svjetla u zaštiti nasada vinograda, proizvedena su od prirodnog neprskanog grožđa, potpuno bez korištenja pesticida ili modre galice i bez ikakvog negativnog utjecaja na zdravlje ljudi ili okoliš.

    Pogledajte kako su nastala 1. Vina u Hrvatskoj proizvedena isključivo korištenjem UV-C svjetla u zaštiti nasada vinove loze na našem YouTube kanalu - i preplatite se!

    HRT1 - Plodovi zemlje - Vine Ma&Pa - Hrvatska dobila prvo vino bez upotrebe pesticida!

    HRT 1, Plodovi zemlje, 03. studeni 2023, https://hrti.hrt.hr

    HRT1 - Plodovi zemlje - Korištenje agrosunčanih elektrana u poloprivredi!

    HRT 1, Plodovi zemlje, 18. veljaće 2024, https://hrti.hrt.hr

    NONA Bol Bar, prva je stanica naše eno-gastro priče

    NONA Bol Bar | Wine, Taste & Shop, prva je stanica naše eno-gastro priče, gdje pored naših Vina prvenaca Ma22 & Pa22, uz prirodan ambijent, lagane note Jazza, Chill out, RnB & Soul glazbe možete upoznati, kušati i kupiti proizvode biranih hrvatskih vinara, lokalnih dalmatinskih i otočkih proizvođača hrane i kozmetike, te domicilnih obrtnika i slobodnih umjetnika, koji jamče autentičnu proizvodnju i koji su održivost učinili životnim i poslovnim izborom.

    Smješten je u sklopu Hotel Bretanide Bol Sport & Wellness Resort, na šetnici na putu prema jednoj od najljepših plaža Hrvatske Zlatnog Rata i otvoren je svima koji dođu u naš biser Dalmacije Bol na otoku Braču.

    Today, Croatia received its first wine produced from grapes from vineyards treated with UV light instead of chemicals. The wine was produced by the winemaker Marko Duvančić, from Razvođe, and was presented to the public at a special ceremony in the farm "Pilipovi dvori" of Agrotourism Duvančić.

    6. EPIZODA ŠIBENSKOG GASTRO VREMEPLOVA / Duki priprema slasni Šibenski brudet od janjetine sa našim ekološko proizvedenim vinima Ma i PA

    17. travanj 2024. Autor: Diana Ferić, Moć komunikacije
    U novoj, 6. epizodi video serijala "Šibenski gastro vremeplov " koji emitirano na You Tube kanalu i Facebook stranici ŠibenikNews-a gastro infuenserica Duška Duki Zaninović pripremila je još jedan orginalni šibenski recept "Šibenski brudet od janjetine", a gost joj je bio Martin Krstić, vlasnik tvrtke Food4 People. Ta tvrtka razvija tehnologiju zaštite vinove loze UV zrakama, bez ikakve kemije, a već su primjenom te tehnologije proizveli svoja dva vina koja su ovom prilikom kušali.
    Today, Croatia received its first wine produced from grapes from vineyards treated with UV light instead of chemicals. The wine was produced by the winemaker Marko Duvančić, from Razvođe, and was presented to the public at a special ceremony in the farm "Pilipovi dvori" of Agrotourism Duvančić.

    Jedinstveno seosko imanje, na kojem možete spavati u bačvama starim 150 godina i piti vino proizvedeno bez trunke kemikalija i pesticida

    27 Studenoga, 2023. Autor: Lana Mindoljević, putnikofer.hr
    Ja sam sretan čovjek. Te četiri riječi, koje je Marko Duvančić izgovorio na opuštenom druženju s prijateljima, sažele su cijelu njegovu životnu filozofiju. Upoznali smo ga u selu Razvođe, na njegovom obiteljskom imanju okruženom vinogradima, u podnožju planine Promina. U tom malom selu u blizini Drniša cijeli je njegov svijet. I to kakav! Agroturizam Duvančić kameno je imanje iz 19. stoljeća koje je Marko preuredio. Proizvodi vino, vodi restoran i pruža jedinstveni smještaj u vinskim bačvama starim 150 godina. Njegov svijet su i plodni vinogradi u blizini imanja iz kojih je upravo izašlo prvo hrvatsko sto posto prirodno vino jer se loza tretira UVC zrakama, umjesto pesticidima.
    Today, Croatia received its first wine produced from grapes from vineyards treated with UV light instead of chemicals. The wine was produced by the winemaker Marko Duvančić, from Razvođe, and was presented to the public at a special ceremony in the farm "Pilipovi dvori" of Agrotourism Duvančić.

    Promocija vina Ma22 & Pa22

    24. studeni 2023, Stanko Ferić, Moć komunikacije
    Hvala svima koji su dio naše priče. Od ideje da napravimo vina u potpunosti bez upotrebe kemijskih sredstava do ove promocije prošli smo dug put istraživanja, tretiranja vinove loze UV-C svjetlošću i iščekivanja, no ono što je najvažnije - rezultati su i bolji od očekivanog, a naše vino, sudeći po komentarima prisutnih, i više je no odličnog okusa. Vina smo predstavili predstavnicima medija i partnerima projekta na mjestu gdje su i nastala - Agroturizmu Duvančić poznatom po proizvodnji vina, ali i po jedinstvenim smještajnim jedinicama – stoljetnim bačvama koje pružaju savršenu udobnost. Tako vam sada možemo ponuditi našu limitiranu kolekciju bijelog i crnog vina koja je samo početak priče o zdravijoj i održivijoj eno-gastronomiji. Uzdravlje!
    Bešlić: Ecological technology will reduce the use of chemicals in agriculture!

    Zašto se naše vino zove Pa?

    20. travanja 2023, 3K Cinema, Ilija Kordić
    Put dug preko 1000 km doveo nas je do pape Franje u Vatikan, ali i do priče o iskonskim vrijednostima dalmatinskog zaleđa. Neposredno nakon smještanja našeg vina u boce, zahvaljujući našem suradniku i kreatoru sadržaja – Iliji Kordiću (3K Cinema) naše je vino dobilo priliku postati dio službenog poklona za papu Franju u Vatikanu. Naime, naš je snimatelj bio dio hodočašća od Krašića do Vatikana dugog preko 1000 km koji je Udruga Lučonoše prešla već četvrti put. Razloga za slavlje bilo je napretek, a mi smo zaključili da će naše limitirano izdanje crnog vina dobiti ime Pa – prema papi Franju, ali i kao simbol zaleđa Dalmacije - podneblja na kojem se proizvodi, gdje je svaki trs utkan duboko u obiteljsku tradiciju.
    Bešlić: Ecological technology will reduce the use of chemicals in agriculture!

    Bešlić: Ekološkom tehnologijom smanjit ćemo uporabu kemije u poljoprivredi

    6. travanj 2023. Uređuje i vodi: Boris Živković, podcast Poslovni FM
    Startup Food 4 People razvija inovativnu tehnologiju zaštite vinograda, voćnjaka, vrtova i usjeva od nametnika i bolesti ekološki podobnim UVC svjetlom umjesto kemijskim sredstvima. Kako je pojasnio u razgovoru za PoslovniFM jedan od osnivača startupa, Zvonimir Bešlić, UVC svjetlost koju emitira sunce, a atmosfera sprječava da dođe do nas u prevelikoj količini, ima svojstvo da fizikalno uništava tj. sterilizira bakterije, viruse, gljivice i sve što je nepoželjno. Svjetlost zapravo prekida aureolu koju virusi i bakterije imaju te se više nisu sposobni razmnožavati...

    Tvrtka "Food 4 People" razvija inovativnu tehnologiju ekološke zaštite vinograda, voćnjak, vrtova i usjeva!

    12. siječanj 2023. Autor: Diana Ferić, Moć komunikacije
    Na razvoju tehničkih rješenja primjene UV svjetlosti u poljoprivredi te ispitivanjima njene stvarne učinkovitosti angažiran je tim u kojem su uz direktore i osnivače tvrtke, Martina Krstića i Zvonimira Bešlića, kao pokretača i nositelja razvoja te ideje, Marko Duvančić, vinogradar i vinar iz Razvođa kod Oklaja i predavač na Veleučilištu „Marko Marulić” u Kninu te vinogradar Mike Kurelić Pulley, vrhunski stručnjak iz IT sektora, a zadnjih petnaest godina radi u Apple Europa u Londonu za velike klijente....
    AgriPV/UVlight Pilot Satnica, Osijek, Croatia

    Sudionici "Startup Factory 2022"

    10. studeni 2022. Autor: Ana Vlahov, ZICER Zagrebački inovacijski centar
    Dosadašnji načini proizvodnje hrane koji se temelje na primjeni kemijskih sredstava u zaštiti ratarskih kultura, vinove loze te voća i povrća su neodrživi. Budućnost poljoprivrede je zaštita usjeva i nasada CO2 neutralnim, čistim, ekološkim podobnim i po ljudsko zdravlje neškodljivim tehnologijama. Food 4 People razvija inovativnu tehnologiju zaštite vinograda, voćnjaka, vrtova i usjeva od nametnika i bolesti ekološki podobnim UV svjetlom umjesto kemijskim sredstvima...
    Revolucionarno rješenje hrvatske tvrtke "Food 4 People" d.o.o.

    Revolucionarno rješenje hrvatske tvrtke "Food 4 People" d.o.o.

    08. listopad 2022. Autor: Josipa Ban, Poslovni dnevnik
    Već odavno se UV svjetlo uspješno koristi u medicini za sterilizaciju operacijskih sala, laboratorija i medicinske opreme. Koristi se i nezamjenjivo je u farmaciji, kemijskoj i prehrambenoj industriji, stakleničkoj proizvodnji hrane i sličnim djelatnostima”, objašnjavaju poduzetnici. Zbog klimatskih je promjena tradicionalan način na koji proizvodimo hranu postao neodrživ jer poljoprivreda zbog upotrebe raznih zaštitnih sredstava sve više zagađuje.
    Naši počeci: „Inkubator 2021“: Sedam poduzetnika u Trokutu obučava se za proboj na tržište, a najbolje očekuju vrijedne novčane nagrade

    Kako je sve počelo: „Inkubator 2021“: Sedam poduzetnika u Trokutu obučava se za proboj na tržište, a najbolje očekuju vrijedne novčane nagrade

    14. travanj 2021. Autor: grad Šibenik

    U cilju osposobljavanja malih i srednjih poduzetnika za konkurentnost na domaćem i stranom tržištu, Inkubator za poduzetništvo i nove tehnologije Trokut pokrenuo je Poduzetnički inkubator u području IT-a. 

    Po završetku „Inkubatora“ organizirati će se „Demo Day“ otvoren za javnost i medije u prigodi kojega će svi polaznici predstaviti svoje proizvode, odnosno inovacije, a prosudbeno povjerenstvo odabrat će najbolje poduzetničke ideje i dodijeliti im predviđenu financijsku potporu u sveukupnom iznosu od 100 tisuća kuna. Tri prvoplasirana sudionika, uz to, osigurat će daljnju pomoć i usmjeravanje mentora, a moći će koristiti i coworking prostor u Trokutu.