UV-C germicidne lampe i ozonatori dugo godina se koriste u visoko sterilnom medicinskom i prehrambenom sektoru, uvijek kao 100% alternativa kemijskoj dezinfekciji i sterilizaciji, a zadnjih godina kao zelena i zdrava alternativa sve više i u ekološkoj poljoprivredi, u stakleničkoj proizvodnji i preradi cvijeća, voća i povrća, te kod proizvodnje, prerade i skladištenja morskih i riječnih proizvoda.
Food 4 People razvija zelena i čista UV-C i ozon indoor i outdoor tehnološka rješenja za zaštitu, preradu i skladištenje voća i povrća, spajajući na održiv način ekološku tradicionalnu poljoprivredu i inovativne zelene tehnologije (AI), a sve bez korištenja pesticida ili kemije i bez negativnog utjecaja na naš okoliš.
U Hrvatskoj je zaštita nasada voća i povrća isključivo snagom UV-C svjetla inovacija, ali nije više novost među poljoprivrednicima u Europi i svijetu.
Iz želje da "Prvi u Hrvatskoj" proizvedemo "1. Vino bez prskanja pesticidima ili modrom galicom", ali i bez ikakvog negativnog utjecaja na zdravlje ljudi ili okoliš, nastala su vina Ma&Pa2022, proizvedena isključivo upotrebom UV-C svjetla u zaštiti vinove loze.
Naša prva Berba2022 dala je iznad očekivanja dobre biokemijske rezultate, grožđe je bilo izvrsne kakvoće i zdravo, a urod obilan.
U našim istraživanjima otkrili smo da biljka direktno reagira na UV-C svjetlo na način, da mijenja sastav i jačinu svojih fenolnih tvari, koji joj jačaju imunitet i otpornost s kojim se sada, a umjesto sa pesticidima ili modrom galicom, uspješno bori i štiti od njezinih uobičajenih bolesti i napasnika.
Rezultirajući benefit je da i ovakvo grožđe i vina imaju znatno povišene zdrave polifenole, koji jačaju imunitet i koji kao antioksidansi blagotvorno djeluju na ljudsko zdravlje, a sve bez ikakvog negativnog utjecaja na naš okoliš.
Pogledajte više u prilogu o našoj prvoj berbi 2022. godine u "Plodovima zemlje" na HRTu.
Kupnjom jedne boce vina Ma&Pa2022 podržavate i našu inicijativu s kojom želimo proširiti ovaj za okoliš i ljude održivi način ekološke proizvodnje, počevši iz Trokuta Šibenik - Inkubator za nove tehnologije - u Šibensko-kninsku županiju, pa nadalje na što više hrvatskih vinara i uzgajivača voća i povrća, koji jamče lokalnu, autentičnu i prirodnu proizvodnju, a koji su održivost učinili svojim poslovnim i životnim izborom.
Kušajte naša vina Ma&Pa2022 u Limited Edition seriji, prva Vina u Hrvatskoj proizvedena bez trunke pesticida ili modre galice i nastala isključivo uz prirodnu snagu sunca.